Arbetsmarknadsregionen

Förverkligandet av en gemensam funktionell arbetsmarknadsregion mellan Örnsköldsvik och Umeåregionen

Kontakt

Om du har frågor kring detta arbete eller vill vara med och bidra i processen, kontakta då någon av projektledarna!

Carina-Lindberg-0003348

Projektledare: Carina Lindberg

Carina.lindberg@umea.se

Om mig:

Jag har rötterna i Västerbotten men levde mina första år i Norrköping. Ganska snart flyttade vi till Östhammar i Roslagen. När gymnasiet var avklarat arbetade jag ett år på Forsmarksverkets utbildningsavdelning och kom fram till att jag ville lära mer om lärande och människors utveckling.

Till Umeå kom jag 1985 för att läsa Linjen för personal- och arbetslivsfrågor vid Umeå universitet. Det som var tänkt att bli en tillfällig bostadsort har nu varit hemort ganska länge! Jag har arbetat med flera olika arbetsgivare och i olika roller, men man kan nog säga att den röda tråden varit kompetensförsörjning och organisationsfrågor. En hel del förändringsledning har det också blivit.

Sedan några år är jag Rekryteringschef hos Umeå kommun samtidigt som jag nu fått äran att vara projektledare i detta projekt. Sammantaget är det ett stort och utmanande uppdrag men det har också många paralleller. Jag ser fram emot att tillsammans med andra verka för att detta ska bli en växande region med sikte på framtiden. Nyfikenhet  och viljan att bidra till förbättring är viktiga drivkrafter för mig.

Johan-Eklund-0003351

Projektledare: Johan Eklund

Johan.eklund@ornskoldsvik.se

Om mig:

Jag är född i Örnsköldsvik, uppvuxen i Umeå och återflyttad till Örnsköldsvik. Har även bott i Sollefteå en period med ambitionen att bli längdåkare. Har positiva bilder av alla dessa tre städer och är väl positiv i allmänhet,  i alla fall oftast.

Jag är i grunden utbildad i matematik, med en fil.lic. i Matematisk Statistik från Umeå universitet år 2000. Jobbade efter det på ett forskningscenter vid Mittuniversitetet med inriktning mot papper och digitaltryck. År 2008 blev jag egenföretagare och startade Essens Statistikkonsult med tjänster mot undersökningar och utredningar.  Företaget har jag kvar om än med begränsad aktivitet.

Mitt intresse för utveckling lockade mig att söka den projektledarroll jag har nu. Det matematiska tänkandet ser jag som ett verktyg att kunna strukturera, förstå och förklara saker som händer i vår omgivning. Att verkligheten sällan är så enkel gör det hela otroligt utmanande och spännande. Mänskliga möten och strävan att förstå och förbättra är starka drivkrafter. Jag vill fokusera på möjligheter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s