Arbetsmarknadsregionen

Förverkligandet av en gemensam funktionell arbetsmarknadsregion mellan Örnsköldsvik och Umeåregionen

Vi besöker Västerås

Lämna en kommentar

logo-download

Imorgon fredag kliver vi upp i ottan för ett besök i Västerås. En liten delegation med representanter från företag, företagsorganisationer, kommuner och länsstyrelse ska låta sig inspireras av deras satsning Jobba i Västerås (http://www.jiv.se/). Det hela är en snillrik förening som samlar aktörer kring gemensamma utmaningar, ex hur medföljaren maken/makan hittar ett jobb när flyttlasset går. De har en Medflyttarakademi för att möta just det behovet. Att kunna erbjuda medflyttaren jobb är något våra företag lyfter fram som en nyckelfråga i rekryteringsarbetet.

En annan del som redan inspirerat Örnsköldsviks företag är Arbetsmarknadskunskap i skolan, en satsning på att minska glappet mellan skolan och arbetsmarknaden och dess behov i framtiden (http://arbetsmarknadskunskap.se/). Här pågår just nu rekrytering av inspiratörer till Örnsköldsvik. De kommer att ledsagas av Västerås inspiratörer. Läs mer på http://destinationjobb.se/.

Vi får se vad vår resa leder till men bara det att vi gör den tillsammans är ett steg i rätt riktning mot en gemensam arbetsmarknad.

/Johan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s