Arbetsmarknadsregionen

Förverkligandet av en gemensam funktionell arbetsmarknadsregion mellan Örnsköldsvik och Umeåregionen

Apropå pendling

Lämna en kommentar

 

fulla tåg

Jag fick ett mejl häromdagen apropå inlägget om pendling. En pendlare läste inlägget och tog upp diskussionen med några medresenärer. Här är delar av deras erfarenheter.

Jag har följt dina inlägg på Arbetsmarknadsregionen och den senaste diskuterade jag med några medresenärer hem från Umeå. Jag och några till pendlar dagligen och många av de jag träffar pendlar några dagar veckan. Min känsla är att de tre morgonavgångarna (5:30 – 8:40) från Örnsköldsvik inte kan locka fler människor till arbetspendling, det är trångt på tågen och det är lite glest mellan avgångarna. På eftermiddagen från Umeå är det väldigt trångt på tågen, i torsdag var vi många som hade ståplats till Nordmaling och några till Husum. Vill man att effekten av Botniabanan ska vara ökad arbetspendling måste man öka antalet avgångar vid rusningstrafik.

Tack för återkopplingen och det är väl bara att konstatera att nuvarande pendlingsavgångar nyttjas till fullo. Vill vi möjliggöra ökad arbetspendling behövs mer kapacitet. En ny linje mellan Umeå – Örnsköldsvik kanske är lösningen men hur får vi till det?

/Johan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s