Arbetsmarknadsregionen

Förverkligandet av en gemensam funktionell arbetsmarknadsregion mellan Örnsköldsvik och Umeåregionen

Guldet i berget är arbetskraften

Lämna en kommentar

Arbetsmarknaden förändras, vare sig vi vill se det eller ej. Det finns tecken, både i offentliga rapporter och i den vardag vi har omkring oss. När jag satt hos frissan igår så tjuvlyysnade jag lite på samtalet i stolen bredvid. Det var en ung kille som satt och berättade att han nu några år arbetat som svetsare, men funderade på att utbilda sig vidare och byta yrke. För som han sa: -”Det är ju inte som förr, att man börjar på en arbetsplats och jobbar med samma sak hela livet. Man kan ju vilja byta många gånger.” Det är tur att synen på att byta jobb flera gånger inte längre är något suspekt som ser illa ut på CV. Jag anser mig inte jättegammal men minns ändå min första kurs i intervjuteknik där jag fick lära mig att vid rekrytering så skulle man bli vaksam om sökande hade många olika arbetsplatser i sitt CV. Vi går mot en tid där personer med många kompetenser alltid har jobb och kommer vara eftertraktade, eller rättare sagt alla kommer behövas om dom så bara har en enda förmåga. Så tänker i alla fall jag när jag studerar statistik från Arbetsförmedlingens rapport om Generationsväxling. http://www.arbetsformedlingen.se/download/18.76f5f98912bedd96d0780001775/generationsvaxling_sammanfattning_lan.pdf

Där kan man läsa prognoser på  hur demografin och tillgången på arbetkraft kommer se ut de kommande åren.

Vbtn

För Västerbottens del så började kurvan för den totala arbetskraften att dala markant runt 2011 och fortsätter stadigt nedåt. Vi har från tid till annan pratat om brist på arbetskraft men det är inte något vi kan jämföra med den situation vi nu står inför. Tidigare har det varierat hur den årliga förändringen sett ut och minskning har följts av år med ökning av arbetskraften. Det vi nu står inför är en ny situation som kräver nya lösningar.

Vnrl

Som ni ser blir man inte mindre bekymrad när man plockar fram motsvarande diagram för Västernorrland! Det är bara att konstatera; naturtillgångar eller inte, det blir ganska oviktigt om man inte har arbetskraft som kan ta hand om dessa och skapa tillväxt! Det är människor som gör skillnad inte bergarter. När vi nu ska närma oss varandra i Umeåregionen och Örnsköldsvik så är det givet att ett viktigt gemensamt mål för oss är att vara en attraktiv plats på jorden dit folk vill flytta. Vill vi utvecklas behöver vi alla sorters människor som vill leva och arbeta här. Det blir mycket fokus på hur man hittar kompetens men det är ena sidan av myntet. Samtidigt gäller det att inte glömma den personal man redan har. Om jag ska ta fram min kristallkula och sia så lyder min profetia; De arbetsgivare som lyckas förädla och utveckla den redan anställda personalen och dessutom vågar prova nya lösningar kommer få försprång. De som gör likt strutsen och stoppar huvudet i sanden kommer att få svårt att hänga med.

//Carina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s