Arbetsmarknadsregionen

Förverkligandet av en gemensam funktionell arbetsmarknadsregion mellan Örnsköldsvik och Umeåregionen

Tankar kring en morgontidning

Lämna en kommentar

godis

Sitter och läser morgonens VK och hittar både stort och smått som påverkar vår arbetsmarknadsregion. Det första och största som kliver in i mina tankar är Kulturhuvudstadsåret, ja det har vi ju pratat om länge nu. Som Umeåbo i alla fall så känns det som att vi haft det i medvetandet i åratal. Kring många fikabord har det pratats om vad det ska bli och hur det ska påverka oss. Nu äntligen får vi se programmet svart på vitt!
http://www.vk.se/790948/det-hander-under-kulturaret

Diskussionerna om vad detta innebär för regionen i förlängningen kommer säkerligen att fortsätta men personligen konstaterar jag att det i alla fall kommer bli ett roligt år! Jag ser en smaskig godisbuffé framför mig där jag vill smaka på MÅNGA karameller! Ser mig själv springandes mellan evenemangen som den värsta Kulturtanten! Hur vi sedan för in detta och drar fördel av det i den regionala utvecklingen får vi nu alla fundera på. Hur drar vi fördel av att många blickar vänds mot Umeå med omnejd? Det är nog bra om fikabordssamtalen fortsätter, idéer föds och att vi skrider till handling. Vad vill du att året ska lägga grunden för?

En annan sak som jag läser om i dagens VK är Umeå kommuns erbjudande om arbete till de som läser Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet. Jag gillar konkreta handlingar som leder till att unga får riktiga arbeten. Samhället, vi alla, har inte råd med en fortsatt ungdomsarbetslöshet. Alla kommer att behövas och därför är det bråttom att göra alla ”spelklara”. Därför gillar jag också alla arbetsgivare som provar nya lösningar och vågar utmana sitt tänkande kring kompetensförsörjning.  Vi har flera exempel på det, t ex Baltic gruppen,  Komatsu Forest och Volvo Lastvagnar som här på orten gått före och visat på nya vägar.
http://www.vk.se/791107/erbjuder-elever-jobb

//Carina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s