Arbetsmarknadsregionen

Förverkligandet av en gemensam funktionell arbetsmarknadsregion mellan Örnsköldsvik och Umeåregionen

Förebilder

Lämna en kommentar

IMG_0578

Handelskammaren driver projektet IndustriVäxt Botnia som ett led att stärka regionens industri. En målsättning är att skapa ett forum där företagen kan mötas och förstärka sitt samarbete, öka sin kompetens och få ökad tillgång till kompetent arbetskraft. Projektet ska också medföra att industrin i regionen Västerbotten och Örnsköldsvik börjar samverka i större utsträckning.

Måndag den 3 december fick jag vara med vid ett möte. Ålö i Brännland (väst om Umeå) var värd den här gången. Ca 30 personer från ett 20-tal företag deltog, fokus var på produktion. Vi började med lunch, fick en presentation av företaget, gick en visningstur i fabriken och avslutade med fika och diskussion. Frågorna var många under hela dagen och jag upplevde stort intresse.

Sett ur Arbetsmarknadsregionens perspektiv är det här förebilder. De träffas, lär känna varandra och varandras verksamheter. Och börjar därmed ändra sin mentala bild genom att se möjligheter i regionen. Det fina är att det finns fler exempel från andra områden vilket jag hoppas få tillfälle att dela framöver. Tack för att jag fick följa med!

Vilka var det vi besökte då? Ålö tillverkar lastare till traktorer. Företaget finns större delar av världen och levererar globalt. De har sin utvecklingsavdelning och viss tillverkning i Brännland. Där arbetar knappt 200 av 650 anställda inom bolaget. Ålö omsätter 1.7 miljarder och siktar på att växa.

IndustriVäxt Botnia ägs av Handelskammaren Västerbotten (kontaktperson: Jan Bergmark, Umeå) och drivs i nära samarbete med Mittsveriges Handelskammare (kontaktperson: Anders Eriksson, Örnsköldsvik) och Teknikföretagen.

/Johan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s