Arbetsmarknadsregionen

Förverkligandet av en gemensam funktionell arbetsmarknadsregion mellan Örnsköldsvik och Umeåregionen

Reflexioner

Lämna en kommentar

Nu börjar det på riktigt, arbetet för Arbetsmarknadsregionen. Vi känner att konferensen blev det startskott vi önskade. Dan Hjalmarsson öppnade med att ge oss förutsättningar, varför gör vi det här? Kerstin Westin kompletterade med vad vi faktiskt måste jobba med. Stort tack till er båda, ni berättade saker vi behövde höra och som vi förmodligen också behöver påminna oss om lite då och då.

Varför?

Vi lever i en global värld och företag väljer att verka där förutsättningarna är de bästa. Omvärldens krav styr. Det innebär att vi måste vara attraktiva, tillgängliga och visa ett starkt ledarskap. Det innebär att erbjuda rätt kompetens och rätt förutsättningar.  Och att med handlingskraft och mod se till att rätt förutsättningar finns även imorgon. Arbetsmarknadsregionen är mer attraktiv än varje del för sig och med Botniabanan kan vi vara tillgängliga och rörliga. Det är regionen mot världen som är spelplanen, vi har inte råd att konkurera med varandra. Därför måste vi göra det här.

Vad?

Att skapa Arbetsmarknadsregionen är inget som går att besluta, bestämma eller köpa. Det handlar om vår egen rörlighet och att vi mentalt ser och lever i regionen. Kerstin visade på en allmän syn att Botniabanan och möjligheten att pendla är bra för andra.  Men för att det här ska bli måste det vara för oss. Vi måste vilja det här, vi måste byta beteende och vi måste ändra våra attityder. Det är inte lätt och det går inte fort men det går. Vi måste jobba med det.

Det var min subjektiva kortfattade sammanfattning av de två utmärkta föredragen. Har ni något att komplettera så använd gärna möjligheten att kommentera. Ni är självklart även välkomna att kontakta oss projektledare.

/Johan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s